Speeldag 19 tot 22: A walk in the Bospark en de raket van Timmy

Februari en maart stonden in het teken van de matchen van de waarheid. Nadat we al de scalp van VK Volkunie bemachtigden, moesten onze jongens nu ook Bospark én FC Koninckshof opzij zetten. In de heenronde werd van beide topploegen verloren, maar Bondgalm.Bos was op serieuze revanche gebrand. De cijfers spreken voor zich en plots is Bondgalm dé abolute titelfavoriet. Nog vier matchen. Vier finales. Vier keer tonen wie de beste ploeg van Walivo is. En dan zal Hamme te klein zijn. Maar goed, we verkopen geen vel van een beer die we nog niet geschoten hebben.

Met een enorm talrijke achterban en negentien (!) spelers, trok Bondgalm op 13 februari naar FC Bospark, de fiere leider met vier punten voorsprong. In een rechtstreeks duel werd de strijd uitgevochten over wie er zich tot dé absolute titelfavoriet zou mogen uitroepen. Trainer Smee zette iedereen op scherp en onze supporters stonden onze jongens vurig aan te moedigen. Bospark kwam de eerste minuten bijna niet aan de bal en Bondgalm nam het initiatief. Na een halfuur volgde een koude douche. Bij verkeerd uitstappen van onze defensie kon Bospark hun eerste kans eenvoudigweg afwerken. We gingen echter op ons elan verder en waren ondanks de achterstand de best voetballende ploeg. Vlak voor rust volgde dan wat we verdienden. Eerst verschalkte een thuisverdediger zijn eigen doelman en drie minuten laten kon Bart op aangeven van Jens de oververdiende 1-2 ruststand vastleggen.

Na de rust bleef het bij eenrichtingsvoetbal, maar de nervositeit sloop een beetje in de ploeg. Toen Carl echter 1-3 als een koele killer kon afwerken, was het hek van de dam. Dit gaven we niet meer weg! Brandon werd eerst nog getorpedeerd door een thuisverdediger, maar nadien kon hij als een heuse sneltrein de 1-4 maken. Bospark krimpte volledig in elkaar en drie minuten later mocht ook ‘Magic’ Mike zijn eerste doelpunt voor Bondgalm.Bos maken. Het mag gezegd dat deze 1-5 monsteroverwinning nog gevierd werd tot de avonduurtjes. Er kon zelfs een dansje en een beerwave of twee af. Niet meer dan terecht na zo’n collectieve topwedstrijd.

De week erop kwam Wijnveld op bezoek, een ploeg die onderaan geklasseerd staat. Sta me toe te zeggen dat ik me niet veel meer van die wedstrijd herinner, wegens ‘niet uitgeslapen‘. Ook Magic Mike deed graag een dutje op de bank, het kan de beste overkomen. Gelukkig kon Brandon snel 1-0 maken, mocht Jos vanop de stip 2-0 maken en scoorde Jordy vlak voor rust de geruststellende 3-0. De tweede helft was een maat voor niets, maar ook Brambo kon zijn eerste competitiedoelpunt aantekenen en legde zo de 4-0 eindstand vast.

Op 27 februari moesten we de verste verplaatsing maken, naar Spaans Kwartier in De Klinge. Enkele jongens gaven verstek, waaronder spits Carl die net vader was geworden. Het feit dat het zaterdagavond Hamme-Zogge tegen Robur Moerzeke was, deed zeker ook geen goed voor de frisheid ’s morgens. Wegens gebrek aan een spits schakelde Jos onze gelegenheidsdoelman Jones in om doelpuntjes te maken. En zo geschiedde, want na 10 minuten kon hij al twee keer scoren. Magic Mike, zowaar frisser dan de meesten, kon 0-3 maken en na een halfuur stond het al 0-4. Weer Jones. Vlak voor rust maakte Brandon de 0-5, maar bij de eerste kans van Spaans Kwartier konden ze wel scoren. Ruststand 1-5. In de tweede helft stapelden de slordigheden zich op en bleek de frisheid helemaal verdwenen. Spaans Kwartier sloop nog dichterbij tot 3-5, maar gelukkig konden Brandon en Jones beiden nog een keer scoren, waardoor we met een vooroorlogse 3-7 naar huis konden.

De week nadien was Bondgalm.Bos vrij, maar FC Bospark speelde een inhaalwedstrijd tegen FC Cado. Doordat ze op 1-1 bleven steken, stonden onze jongens plots op de eerste plaats met één punt voorsprong. En dan moesten we deze kleine voorsprong nog meteen tegen FC Koninckshof verdedigen.

Op 13 maart was het zover. De mooie lentezon zorgde voor een uitstekend voetbalweertje om FC Koninckshof te ontvangen. Bondgalm.Bos kon aantreden met een sterk elftal en was gebrand op revanche voor de heenmatch, die 5-2 verloren werd. Tijdens de eerste helft lag het spel te vaak stil, door enkele treuzelende spelers van de tegenpartij of de scheidsrechter die zich Burgemeester Herman Vijt waant, waardoor onze jongens geen tempo konden maken. Een loepzuivere strafschop werd niet gefloten en zo was het nog steeds 0-0 aan de rust. Tijdens de rust werd ingegrepen en kwam Magic Mike in de spits te staan, terwijl Timmy (die amper geslapen had) diens positie achterin innam.

Na tien minuten in de tweede helft, veranderde een stresserende match in een klein delirium, toen Timmy met een kanonskogel de verlossende 1-0 kon binnenknallen. Meteen was de veer gebroken bij de bezoekers, die al pech hadden met enkele blessures en een (verdiende) rode kaart. Sluipschutter Mike toonde vrijwel meteen waarom hij in de spits kan staan, wanneer hij in tien minuten tijd twee keer kon scoren. 3-0 en boeken toe? Neen, onze jongens waren gretig en gingen vol voor meer doelpunten. Mike bediende Steven die met een droge knal 4-0 kon maken en om het feest compleet te maken dikte Magic Mike aan tot een 5-0 forfaitscore. Van een klein statement gesproken. Dankzij het goede weer maakten we er nog een leuk feestje van, met zelfs een kleine sirtaki als summum van de uitstekende ploegsfeer.

Nog vier wedstrijden te gaan, uit naar Were Di en SK Post, thuis tegen Zeemeermin en Vlietje. Vier keer alles geven. Vier keer winnen… en we zijn kampioen. Stel je voor. We have a dream.